ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΟ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ

Posted: 12/06/2011 in Δικαιώματα Τριτέκνων

Τη Παρασκευή 10 Ιουνίου αρχίζει η διαδικασία κατάθεσης των δικαιολογητικών για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΑΕΔ για το 2011.

Ανάλογα με την κατηγορία των δικαιούχων θα γίνει και η διαδικασία κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών. Αναλυτικότερα, από τις 10 Ιουνίου, ξεκινά η διαδικασία για τους δικαιούχους με τρία και άνω παιδιά. Στις 4 Ιουλίου, για τους δικαιούχους με δύο παιδιά και την 1η Σεπτεμβρίου για τους δικαιούχους με ένα παιδί. Οι αιτήσεις καθώς και τα δικαιολογητικά των δικαιούχων του οικογενειακού επιδόματος υποβάλλονται μέσω εργοδότη των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών ή του ταχυδρομείου και παραλαμβάνονται από τις υπηρεσίες, ανεξάρτητα από τον αριθμό παιδιών. Η καταβολή του επιδόματος θα γίνεται με πίστωση του λογαριασμού ΙΒΑΝ ΕΤΕ, μετά την επίδειξη του βιβλιαρίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Ο ΟΑΕΔ τονίζει ότι το οικογενειακό επίδομα σε καμία περίπτωση δεν θα καταβληθεί, εάν ο δικαιούχος δεν εμφανίζεται πρώτος στο βιβλιάριο ΕΤΕ. Τελευταία ημερομηνία λήξης του οικογενειακού επιδόματος έτους 2010 είναι η 31/1/2012. 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΙ :

1 . Βεβαίωση του εργοδότη υπογεγραμμένη και σφραγισμένη από τον εργοδότη .

*Σε περιπτώσεις οικοδόμων ή ημερομισθίων εργατών που δεν έχουν σταθερό εργοδότη ώστε να προσκομίσουν τη βεβαίωση , για τον περαιτέρω έλεγχο επιδεικνύονται τα ένσημα του προηγούμενου της επιδότησης έτους (αρκούν 50) .

2 . Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, για την χορήγηση του επιδόματος τρίτου παιδιού (άρθρο 18 Ν. 1346/83). (μόνο από νέους δικαιούχους)

ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ:

1. Ατομικό και οικογενειακό Βιβλιάριο Ασθενείας των παιδιών όπου φαίνεται η θεώρηση του Ι.Κ.Α και τα προστατευόμενα μέλη ,για το προηγούμενο και το τρέχον έτος.

*Σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται έλλειψη ειδικών διατάξεων θεώρησης (ανεργία, μακροχρόνια ανεργία, νέοι άνεργοι κ.λ.π.)τότε για τον περαιτέρω έλεγχο επιδεικνύονται τα ένσημα του προηγούμενου της επιδότησης έτους (αρκούν 50) .

**Σε περιπτώσεις αλλοδαπών που αιτούνται χορήγησης οικογενειακού επιδόματος , οφείλουν να προσκομίζουν, παράλληλα με τα δικαιολογητικά, αντίγραφο οποιουδήποτε δημοσίου εγγράφου που αποδεικνύει την παραμονή των τέκνων στην Ελλάδα (π.χ. βεβαιώσεις από τα σχολεία που παρακολουθούν ,πιστοποιητικά Δήμων ,βιβλιάρια εμβολίων ,βιβλιάρια ασθενείας κ.λ.π.). Δεν χορηγείται επίδομα για τέκνα που δεν διαμένουν στην Ελλάδα .

2. Βιβλιάριο Ε.Τ.Ε με το όνομα του δικαιούχου

3. Βιβλιάριο ασθενείας του (της) συζύγου όταν ανήκει σε άλλο Ταμείο Ασφάλισης εκτός Ι.Κ.Α. (Δημόσιο ,Τ.Ε.Β.Ε., Τ.Σ.Α. κ.λ.π.)

*** Όταν και οι δύο σύζυγοι είναι δικαιούχοι επιδόματος (ασφαλισμένοι στο I.K.A.), συμπληρώνουν κοινή δήλωση για το ποιός από τους δύο θα εισπράξει το επίδομα .

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s